Bring Sydafrika ind i stuerne

Sammen med nogle gode venner har vi kreeret vores egen udgave af det tv-program, hvor forskellige kendte tager rundt til hinanden og bedømmer maden, værtskabet og underholdningen. Vi besluttede os til, at vi ville gøre det samme, men her skulle det være maden, der skulle være i fokus. Alle skulle kaste sig ud på tynd is og prøve noget nyt. Så jeg valgte Sydafrika som mit tema.

Gjorde en ny opdagelse

Da jeg skulle til at tænke menu med mere fandt jeg ud af, at Sydafrika havde sin helt egen te. Fra en lokal busk. Den skulle smage godt og så være rød i stedet for sort eller grøn. Jeg var nødt til at have den slags til efter middagen, for jeg kunne sikkert få nogle gode point på at være så gennemført.

Jeg kiggede lidt rundt efter denne te. Den hedder rooibos te, og jeg fandt den i et rigtigt tehus. Jeg bestilte, så der var nok til min festaften, og jeg serverede den i stedet for kaffe om aftenen. Jeg blev til gengæld overrasket over, hvor lækker den var. Jeg havde bestilt den for at holde mig til emnet, men jeg blev overbevist over dens farve og den gode smag.

Jeg måtte have mere

Der var ikke andet for end at bestille noget mere rooibos te til mig selv. Jeg opdagede noget nyt, og min verden blev lidt mindre. Men smagen er altså også helt sin egen. Desuden har rooibos den fordel, at det ikke indeholder koffein, så det er noget, der kan drikkes selv ud på aftenen.

Det er hvad, der sker, når man kaster sig ud i noget nyt. Man kan opdage de skjulte skatte, som andre lande har gemt, og det er ikke sidste gang jeg vil prøve noget nyt, for det her var en glædelig overraskelse.