Når børnene fortjener det bedste legetøj

Som forældre til børn i denne nye generation, hvor elektronik og teknologi har nået nye højder, så kan det være besværligt og forvirrende helt præcist at vide, hvad for noget legetøj der er det bedste til børnene, og hvad der ikke er. Som barn fra før skærm-æraen hersker der ingen tvivl om, hvad for noget legetøj, som jeg stadig den dag i dag kan huske som værende sjovt. Disse typer legetøj og trends er langt væk fra, hvad man ser i dag, hvilket kun gør skellet mellem lærerigt og godt og ligegyldigt og dumt endnu sværere at vurdere som forælder.

 

Heldigvis er der (forhåbentlig) nogle ting, som aldrig ændrer sig. Noget af det legetøj, som er blevet brugt igennem mange generationer, er nemlig stadig på markedet i dag. Og har du været et bare lidt aktivt barn, så vil du sandsynligvis kunne nikke genkendende til eksempelvis løbecyklen fra KREA. Den kan du i øvrigt finde hos https://farmorsoutlet.dk/maerker/krea. Og netop KREA er da også et mærke, som jeg vil fremhæve.

Godt legetøj er fyldt med timevis af sjov

For ja, det kan være svært at skelne nyt legetøj ift., hvad der er godt og knap så godt. Men netop mærket KREA bygger deres legetøj på det faktum, at det skal rumme mange timers aktiv leg og sjov, samtidig med at barnet vil modtage en udvikling enten fysisk eller mentalt. Dét anser jeg som værende godt legetøj. At simple genstande som en løbecykel kan levere mange timers ægte sjov til et barn må være et succeskriterium.

 

Når det så er sagt, så skal man også huske, at de moderne teknologier også bringer noget godt med sig – og ikke kun en skærmafhængighed. Kommende jobs i Danmark vil være grundlagt i teknologi og en forståelse heraf, hvilket jeg også synes, man skal huske, inden man hiver børnene væk fra skærmene. Men alting med måde, selvfølgelig.